IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция почете Лени Кравиц

1 декември 2011 13 45

Певецът бори дискриминацията между бели и черни с музика

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Певецът Лени Кравиц бе награден на почетна церемония в Париж с най-високия орден, който се връчва за постижения в икономическата, политическата или културната сфера. Той му бе връчен лично от министъра на културата Фредерик Митеран.

Кравиц е бил отличен като човек, който със своята музика е премахнал границите между бели и тъмнокожи хора и е успял въпреки цвета на кожата си да се пребори с предразсъдъците и да си завоюва подобаващо място на музикалната сцена.

Музикантът е израснал като син на бял баща и афроамериканска майка. Той се е сблъсквал с омразата и предубедеността на хората към негрите и въпреки това е станал достоен и почтен мъж.

Със своя албум „ Black and White America" Лени успява да постави акцент върху наболялата тема за дискриминацията и проблемите между бели и черни, посредством своето изкуство (музиката) , което е еднакво харесвано и от двете раси.

Преди него почетени с орден в сферата на изкуството са Клинт Истууд, Робърт Редфорд и Карл Лагрфелд.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари